Ραδιοφωνικός και Αυγουστιάτικος…

Written by on 21/05/2016

Είναι η μετριοφροσύνη για τους μέτριους; – Ναι, γιατί όχι, θα μπορούσε να είναι. – Έχεις τρακ; – Ναι πάντα έχω τρακ. – Λένε ότι είσαι έμπειρος. – Α ναι; δεν έχει να κάνει. Πριν από κάθε εκπομπή, να μη σου πω και κατά τη διάρκειά της, το τρακ είναι εκεί.

–  Τι θα κάνεις τον Αύγουστο στο ραδιόφωνό μας; – Τι άλλο; Ότι έκανα πάντα, Πυρηνική ψυχοθεραπεία (αν θυμάσαι, έλεγα η εκπομπή πυρηνικά είναι ψυχοθεραπευτική, ενίοτε και ψυχοβγαλτική). – Τι σημαίνει αυτό; – Σημαίνει ότι θα προσπαθήσω να διασκεδάσω τους ανθρώπους που θα με τιμήσουν με την ακρόασή τους. – Δεν είναι κάπως οξύμωρο; – Ιδωμένο από την σωστή οπτική γωνία δεν είναι. Αν ακούσεις θα καταλάβεις.

– Δηλαδή να περιμένουμε αστεία, πειράγματα και “κουλαμάρες”; – Ναι ακριβώς. Ο καθένας στην ειδικότητά του κι εγώ την έχω καλλιεργήσει. Εξάλλου άνθρωποι που δεν διαθέτουν χιούμορ με χαώνουν. Αν όμως θέλεις λίγες πληροφορίες για τις εκπομπές που θα γίνουν μπορώ να σου πω. – Για πες; Θα αλλάξω το ύφος της ακρόασης προσπαθώντας να την δυσκολέψω λιγάκι. – Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; – Σημαίνει ότι θα ακούσουμε μουσική που δεν μεταδίδεται εύκολα στο ραδιόφωνα. Σε κάποιες περιπτώσεις τραγούδια που δεν πιστεύω ότι ακούστηκαν ουδέποτε και για κανένα λόγο.

– Γιατί τέτοιο ρίσκο. – Ρίσκο εννοείς ότι δεν θα έχουν εξέχουσα θέση τα χιτάκια; – Ναι αυτό εννοώ. – Χιτάκια υπήρχαν ανά τους αιώνες. Το ότι εμείς οι ακροατές είμαστε κάποιων συγκεκριμένων γενεών δεν σημαίνει ότι τα ακούσματά μας θα ήταν αποδεκτά στην εποχή του μπαρόκ ροκοκό ας πούμε. – Λιλιπούπολη; – Μπορείς να το πεις και έτσι. Με πας αρκετά χρόνια πίσω. Αν εννοείς ότι είχε εκπληκτική μουσική αλλά δεν υπήρξε ποτέ ένα σπουδαίο ραδιοφωνικό σώου, υπό αυτή την έννοια ναι. Κοίτα που μου έβαλες ιδέες. Είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίζω συντελεστές και την ιστορία από πρώτο χέρι.

Πίσω στις ερωτήσεις σου. Περιληπτικά, αν σε ενδιαφέρει και για να μην χάσεις το χρόνο σου θα γίνει το εξής. Θα βάλω μέσα στις εκπομπές μου περισσότερη διήγηση. Έχει γίνει και στο παρελθόν σε δυο συγκεκριμένες εκπομπές που μάλιστα είχαν και υψηλή ακροαματικότητα που για να πούμε και την αλήθεια δεν το περίμενα. Με τις ακροαματικότητες τα πράγματα είναι περίεργα, ξέρεις… Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι στην ίδια διάθεση (το μουντ που λέμε στο χωριό), άρα ένας ραδιοφωνικός παραγωγός που μεταδίδει μουσική πρέπει σε ελάχιστα λεπτά να “πιάσει τον παλμό”. Να καταλάβει, να προσαρμοστεί ή να προσαρμόσει. – Ακούγεται δύσκολο. – Είναι δύσκολο.

– Γιατί καλεσμένοι; – Διότι κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω κάποιες συνεντεύξεις σε φίλους μου καλλιτέχνες. Διότι κάποια στιγμή έπρεπε να βρεθούν στο στούντιό μου αγαπημένοι άνθρωποι, φίλοι ή συγγενείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν πώς κάνω τις εκπομπές μου. – Ναι αλλά θα συμμετέχουν. – Αυτό είναι αλήθεια. – Και ενδιαφέρει τον ακροατή αν θα συζητάς με το γιό, τη μαμά ή τη θεία σου για παράδειγμα; – Τους δικούς μου ακροατές, τους ημιμόνιμους, -γιατί δεν είναι εύκολο να ακούσει κάποιος για πολύ ώρα Παπαγεωργίου στο ραδιόφωνο-, νομίζω τους ενδιαφέρει.

– Για το τέλος. – Έμπαινε. – Γιατί σε διαφορετικό srtream; – Γιατί το ραδιόφωνο του S έχει μια ροή, έχει ραδιοφωνικές μουσικές ζώνες, είναι σε συνεχόμενη ζεύξη με το myhoroscope.gr. Τι μου φταίνε οι άνθρωποι : ) – Άρα ιδιωτικές εκπομπές; – Όχι όχι κάθετα όχι. Οι εκπομπές θα είναι ανοιχτές, το ιδιωτικές είναι τυπικό.

– Ώρες μετάδοσης; – 8 με 12 ή 9 με 1, αλλά μη το δένεις κιόλας. Πότε είχα σταθερό ωράριο για να έχω και τώρα; – Και γιατί να περιμένω; – Μην περιμένεις. Απλοποίησε λίγο την ζωή σου.

– Καλή επιτυχία! – Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την συζήτηση.


Continue reading

S Radio Νon Stop

S Radio Main stream

Current track
TITLE
ARTIST